Dit artikel is verschenen in Lilith nr 13,
Lente/Zomer 1997
Links Hoog Rechts

HEXENNACHT-NIGHT OF THE WITCHES, IN AMSTERDAM

Vrijdag 23 mei was het dus weer Hexennacht. Een demonstratieve tocht door het centrum van de stad onder het motto "we nemen de straat!"

Ondanks enkele schermutselingen was het een gezellige, krachtige tocht, langs Rembrandtplein, Damrak en Spuistraat.

Karate

Vanaf 23.00 uur begon het feest in de Vrankrijk. Geen mannen die avond dus! Met veel hapjes, cocktails, Hexennacht t-shirts en muziek werd er gedanst tot 4 uur 's nachts.

In april besloot een groep vrouwen dat het wel weer eens tijd werd voor een Hexennacht in Amsterdam. Nadat 2 vrouwen naar de 8 maart vrouwendag demo waren geweest hadden zij het gevoel dat er wel eens een strijdbaarder vrouwen demo mocht komen. Op de bewuste 8 maart demo waren nl. ca. 20 mensen, helft van het mannelijk geslacht.

Met de ervaringen van de laatste Hexennacht, 2 jaar terug, werd begonnen met de organisatie. Er kwam een groep van ca. 8 vrouwen bij elkaar en al snel werd het idee geopperd om er een vrouwenfeest aan vast te koppelen. Tevens leek het ons een leuk goed idee om de opbrengst van het feest aan een goed doel te geven. In dit geval betrof dat de kosten rondom de zwangerschap van illegale vrouwen.

Het was redelijk druk vergeleken met 2 jaar terug; +/- 100 vrouwen liepen mee met de demonstratieve tocht en +/- 150 vrouwen bezochten het feest.

Volgend jaar weer?

Vrouwen neem de fakkel(s) over!!

Petra


Links Hoog Rechts
Dit artikel is verschenen in Lilith nr 13,
Lente/Zomer 1997